Home

We zijn een groentje in de politiek, dat vooral groen wil blijven.

Natuurlijk maken we graag een grapje. Zonder humor viel hier niet veel te beleven. Toch bestaat de Partij voor de Planten uit een groep mensen die zich zorgen maakt. Het is al veel te lang de waan van de dag die in Den Haag regeert. Kromme zaken worden recht gepraat waardoor niemand nog weet waar hij of zij aan toe is. Winst op de korte termijn is niet altijd goed op de lange termijn. Natuurlijk is het belangrijk of je morgen een boterham op je bord hebt. Maar momenteel lijkt het erop dat over 50 jaar de aarde niet meer leefbaar is voor mens, plant en dier.

Wij willen niet langer verantwoordelijk zijn voor deze problemen !!!

Niet alleen planten zijn een inspiratiebron voor ons, het is de combinatie van mens, plant en dier op een plek, het ecosysteem. (zie permacultuur) We zijn een onderdeel van de snel groeiende grassrootsbeweging. In de natuur is duurzaamheid een vast gegeven. Neem een stuk natuur en bekijk het zelfde stuk over 100 jaar. Doe dat ook eens met een kantoorcomplex.

  • De PvdP wil duurzame lokale initiatieven helpen. Belemmerende regelgeving moet verdwijnen. De duurzaamste keuze moet het aantrekkelijkst worden.
  • De PvdP is eerlijk en transparant over de lange termijn.

Stel: U ligt op uw sterfbed, waar denkt u aan?

  1. Fijn dat ik toen voor een pakket met centrale deurvergendeling heb gekozen.
  2. Fijn dat ik veel mooie momenten heb gehad.

Welzijn is uiteindelijk belangrijker dan welvaart. Het mooie is dat het heel verantwoord is om u op dit gebied te verrijken.


In de onderstaande plaatjes geven enkele planten commentaar: