Nieuwsbrief #1 · Nieuwsbrief PvdP

Nieuwsbrief Partij van de Planten

 

 

Hierbij willen we u op de hoogte brengen van de meest recente ontwikkelingen.

 

Na ons ontkiemen op 1 april hebben honderden mensen aangegeven geïnteresseerd te zijn, dan wel lid of kandidaat te willen worden van deze nieuwe doe-het-zelf-partij. Er is meegeschreven aan het partijprogramma. En er is een deel van het benodigde bedrag gestort. Dank.

 

 

Wie zijn wij:

 

De initiatiefnemers zijn een groep zelfmade kunstenaars met een boodschap. U vind onze websites op de "meehelpen" pagina van de pvdp-site. We zijn nog met te weinig om de oprichting voor deze verkiezingen rond te krijgen. Nieuwe plannen voor leuke inspirerende acties hebben we daarentegen te over.

 

Voor de duidelijkheid: Rolf Roos en Pieter Baas  hebben met succes geholpen met de lancering. Verder wilden ze momenteel niet gaan, al staan ze nog steeds achter onze boodschap.

 

 

Wie hebben we nog nodig:

Iemand die het potentieel van alle geïnteresseerden coördineert. Pas als er zo iemand zich aanmeld kunnen we echt groeien qua activiteiten.

 

 

Duidelijkheid over onze boodschap:

 

1) De politiek moet veranderen. Het oude politieke systeem dat een groot probleem alleen maar in onafhankelijke stukjes kan behandelen gaat de grote problemen van deze tijd niet kunnen oplossen. In ieder geval moeten alle belemmeringen verdwijnen daar waar lokale initiatieven nu bezig willen met duurzaamheid en veerkracht. (Denk aan vergunningen en bestemmingen, belastingvrij duurzaam ondernemen)

 

2) Er moet de komende 10 jaar radicaal voor het behoud van het ecosysteem "aarde" gekozen worden. Discussies die rookgordijnen opwerpen moeten snel en adequaat transparant gemaakt worden.

 

 

Wat onze activiteiten de komende tijd worden:

 

1) Wortels laten groeien. Graag spreken we met u af om samen te werken met organisaties en initiatieven die iets in onze aanpak zien. Voor 27 april gaan we het benodigde bedrag niet halen, dus u krijgt dan uw donatie terug. We verwachten snel weer verkiezingen.

 

2) Op een intelligente, humoristische en geweldloze manier inbreken in het politieke debat. We zullen het gemeenschappelijk geschreven beginsel programma aan alle partijen aanbieden.

 

3) Het bedenken en uitvoeren van nieuwe leuke en inspirerende acties. Hierover zeer binnenkort meer.

 

 

 

Nieuwsbrief #2