Nieuwsbrief #2 · Nieuwsbrief PvdP

 

Persbericht #2


De PvdP plant zich voort


Eind maart werd in het radioprogramma Vroege Vogels bekendgemaakt dat Nederland er een nieuwe politieke partij bij kreeg: de Partij voor de Planten (PvdP). Velen gingen ervan uit dat het hier om een 1 aprilgrap ging. Femke Halsema twitterde zelfs dat ze het graag zelf had willen bedenken. Maar niets is minder waar: de Partij voor de Planten leeft en plant zich voort. Nederland heeft er een nieuwe politieke partij bij.


Verkiezingen

Aanvankelijk wilde de Partij voor de Planten meedoen aan de komende Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni aanstaande. Een aantal sympathisanten heeft daarom geld overgemaakt naar onze rekening, maar we hebben niet voldoende opgehaald om de borg voor de Kiesraad te betalen. Uiteraard zullen wij daarom de geschonken bedragen terugstorten. Op dit moment is de PvdP nog te groen om mee te doen aan de verkiezingen, maar wij rekenen erop dat wij een volgende keer sterkere wortels zullen hebben.


E-team

In de tussentijd zal onze strijd voor duurzaamheid, groen en lange termijnpolitiek gewoon doorgaan. Door middel van ons eigen ‘E-team’ (het Eco-team van de PvdP) zullen wij door het hele land mensen gaan helpen met problemen op het gebied van natuur, milieu of kortzichtige overheden. Mensen die het E-team willen inschakelen, kunnen de PvdP benaderen.

 

Verder hopen we dat u ook zo heeft genoten van een hemel zonder vliegtuigen. Nu blijkt maar weer dat er niets mis hoeft te gaan als er niet gevlogen wordt. Bovendien moet het economische verlies van de luchthavens verrekend worden met de kosten van het opruimen van de vervuiling die het vliegen oplevert. En als klap op de vuurpijl zorgt de vulkanische as voor verspreiding van sporenelementen, 2-0 voor de natuur.

 

We hopen u zondag 2 mei te mogen verwelkomen, zie Nieuwsbrief #1 of anders hopelijk tot binnenkort.

 

De Partij voor de Planten presenteert: