Nieuwsbrief #8 · Nieuwsbrief PvdP

 

 

Verjaardags kunstwerk: PAUW! - occupy nature - Wageningen ecodorp

We hebben onze vierde verjaardag gevierd door op 1 april een betoging voor meer culturele rafelrand te organiseren. Wat de politie niet verwachtte is dat we er terplekke iets aan zouden doen door een rafelrand te bezetten. Het gaat om de fundamenten van een oud ziekenhuis dat in het bos in Wageningen ligt. We hebben er ons clubhuis in de vorm van een zelfvoorzienende caravan neer gezet. Het terrein is ideaal voor dit hergebruik kunstwerk. Op de fundamenten van de oude maatschappij een nieuwe bouwen. Hopelijk kunnen we even blijven en zondagmiddag transitie activiteiten organiseren. De buurt is positief omdat we voor veiligheid zorgen. De eigenaar wil graag woningen bouwen en heeft ook een connectie met hergebruik. Hopelijk kan dit kunstwerk een zaadje planten zodat het een ecodorp gaat worden.

 

 

 

 

Deze foto is een bewerking van een foto van het actuele terrein met het eerste strobalen huisje dat in Wageningen is herrezen en helaas moest verdwijnen.

 

Dit is de flyer van de betoging voor meer culturele rafelrand.

 

Volgens ons is Wageningen de laatste jaren teveel aangeharkt en ontbreekt het aan vrije ruimte voor experimenten en vernieuwing. Hierdoor is Wageningen kwetsbaarder dan nodig is. De komende eeuw zullen we ongetwijfeld de ecosystemen die door de economie kapot gemaakt zijn weer repareren. Hierbij gaan we experimenteren met ecosystemen waar we als mens in thuis passen. Ook het ecosysteem van de stad zal belangrijker worden. De rafelrand is dé plek als het gaat om experimenten op het gebied van natuur en duurzaam samenleven. Deze betoging is georganiseerd door de Partij voor de Planten, een creatie van kunstenaar Erik Groen. We zullen de rafelrand opzoeken en gezellig een soepje eten. U bent van harte welkom om mee te fietsen.