Over de PvdP

Ons doel op de korte termijn:

Het gaat ons erom duurzaamheid en lange termijn denken hoog op de agenda te krijgen. Tegelijk vinden we dat het wel wat luchtiger mag in de politiek, met wat meer relativering. We hebben momenteel de volgende zaken nodig:

  • meer frisse ideeen om onder andere het beginselprogramma scherper te maken en te vertalen naar concrete voorstellen. Iedereen konmeeschrijven aan het programma. Dit programma zullen we in ieder geval aan alle partijen aanbieden.
  • meer mensen die wars zijn van korte termijn politiek en media hypes, en die actief betrokken willen zijn bij de Partij voor de Planten. We kunnen dit namelijk niet alleen. Iedereen kan zich aanmelden.

Ongeacht of het lukt voor de komende verkiezingen zal de Partij voor de Planten zich blijven inzetten om thema's als geluk en duurzaamheid aan de orde te stellen. Zo is er nu al een campagne gepland direct ná de tweede kamer verkiezingen, op Oerol.

 

 

Waan van de dag (vaak gestelde vragen):

Waarom de Partij voor de Planten?

Dingen moeten een naam hebben. De partij had ook 'partij voor Duurzaamheid, Redelijkheid en Gezond Verstand' kunnen heten, of 'Partij voor een fijne toekomst voor iedereen'. De huidige partijen maken zich vooral druk om problemen die zich op de korte termijn voordoen. Wij willen hierin een nieuwe weg volgen.

 

Is dit niet hetzelfde als de Partij voor de Dieren?

De PvdP is niet hetzelfde als de PvdD. Het welzijn van planten is niet ons hoogste doel, maar het veranderen van de manier van denken in de politiek. Transparantie en worteling in de maatschappij is voor ons belangrijk.

 

Is dit een grap?

Zeker niet. We doen dit al jaren en ook zonder zetel gaan we gewoon door.

 

Wat zouden we doen met een zetel?

Er zijn vele wegen naar Rome. De politiek is zeker een machtig middel. Van onderop (grassroots) groeit er een beweging richting een ecologische verantwoorde samenleving. Een zetel voor de PvdP is een stem aan deze beweging.

 

Zijn we voor belastingverlaging en hypotheekrente aftrek?

Economie is makkelijk, je kijkt wat iets kost en deelt het over de gebruikers. Verlaging of verhoging is niet relevant. Wel relevant is dat belasting over grondstoffen geheven zou moeten worden, niet over arbeid.

 

Is duurzaamheid een hype die overwaait?

Termen als "duurzaam" en "eerlijk" zijn door politiek en commercie verkleurd. Nu worden ze gebruikt voor het groenwassen van allerlei niet-duurzame producten of gedachten. De PvdP wil deze termen herdefiniëren en tot basis maken van alle beleid.

 

Wat is ons antwoord op de economische crisis?

De PvdP wil de crisis aanwenden om het monetaire systeem te veranderen. Invoering van diverse lokale geldsoorten naast de euro.

 

Hebben we altijd overal een mening over?

Nee, het is onmogelijk zinnige antwoorden te geven zonder tijd te nemen om goed na te denken of na te vragen. Luister maar naar de politiek op tv.